Odpowiedź jest nie. Chociaż szpitale w Nowym Jorku i Wuhan badają stosowanie witaminy C w leczeniu osób z COVID-19, nie ma jeszcze dowodów na to, że jest to ważne leczenie. COVID-19 jest dla nas nowy i wciąż się o nim dowiadujemy. To, co możemy teraz zrobić, to utrzymać nas w zdrowiu, jak to tylko możliwe. Przyjmowanie witaminy C może zmniejszyć nasze ryzyko zachorowania na COVID-19.

Witamina C znana jest również jako kwas askorbinowy, który jest antyoksydantem. Może on wzmocnić system odpornościowy organizmu i uchronić nas przed przeziębieniem i innymi wirusami, wzmacniając nasz organizm. Witamina C odgrywa ważną rolę w wielu funkcjach układu odpornościowego. Na przykład, witamina C jest niezbędna do produkcji kolagenu w skórze. Kolagen jest najobfitszym białkiem w skórze, które może utrzymać jej wytrzymałość. Jak wiemy, skóra jest pierwszą obroną naszego organizmu. W przypadku nacięcia lub przekłucia skóry, bardzo łatwo można się zarazić bakteriami. Witamina C może wspomagać nasz organizm w produkcji kolagenu w skórze, pomagając w gojeniu się rany.

Osoby z niedoborem witaminy C częściej ulegają infekcjom. Rzadko wiadomo, że witamina C jest silnie skoncentrowana w komórkach odpornościowych. Kiedy w organizmie dochodzi do infekcji, witamina C szybko się wyczerpuje. Niedobór witaminy C może osłabić układ odpornościowy i sprawić, że ludzie łatwo dostaną infekcji. Tak więc witamina C pomaga systemowi odpornościowemu dobrze wykonywać swoją pracę.

Ludzie, którzy dostają wspólnego przeziębienia mogą wziąć witaminę C, aby zmniejszyć nasilenie i czas trwania przeziębienia. Większość ekspertów zgadza się, że chociaż witamina C sama w sobie nie może powstrzymać nas przed przeziębieniem, może ona zmniejszyć intensywność objawów i czas trwania choroby.

Witamina C jest rozpuszczalna w wodzie i nie może być generowana przez sam organizm. W związku z tym musimy dodawać witaminę C do naszej codziennej diety lub innych suplementów, aby zaspokoić potrzeby naszego organizmu. Istnieje wiele źródeł witaminy C, takich jak owoce cytrusowe, warzywa liściaste, ziemniaki, brokuły, chilies i owoce kiwi. Wszystkie te potrawy powinny być gotowane w niskich temperaturach i w krótkim czasie ze względu na lepsze zachowanie witaminy C wewnątrz.

Podczas wybuchu choroby koronawirusowej dobrym pomysłem jest uzyskanie wystarczającej ilości witaminy C.

Bezpieczne stosowanie Częstotliwości Masy Cząsteczkowej Witaminy C z Spooky2

Spooky2 ma częstotliwość masy cząsteczkowej witaminy C dla Twoich eksperymentów, co pozwala Ci doświadczyć korzyści z tej witaminy w wygodny sposób. Po prostu użyj preset leczniczego, aby ją uruchomić. Więcej szczegółów znajdziesz tutaj.

W międzyczasie, spróbuj na początku powoli. A jeśli uważasz, że przedawkowałeś go, możesz również uruchomić program Adverse Drug Reaction (ETDF), aby pozbyć się skutków ubocznych częstotliwości leku.